tiistai 19. helmikuuta 2013

Juottamisen ohjeet

Juottamisen ohjeet

Pinnat skraavataan puhtaiksi.

Vasaroidaan juote littanaksi ja skraavataan. Leikataan sivuleikkureilla sopiva pala (yksi ylimääräinen pala). Asetetaan palat juotepalakuppiin ja laitetaan siihen juotosnestettä.

Asetellaan juotettavat pinnat vastakkain eristetyillä juotospihdeillä ja sivellään juotosneste (joskus sivellään ensin juotosneste; esim putkeä tehdessä juotosneste sivellään ennen vasarointia).

Avataan kaasupullo aivan auki, sitten peruutetaan vähän.

Liekinsäätö: ilmaventtiili sopivaksi:
  • Kohina + kirkas noin neljän cm liekki.
Veden haihdutus: poltetaan juotettavia pintoja, jotta juotosnesteen vesi haihtuisi pois.
  • Lisätään 1-2 kertaa juotosnestettä.
  • Odotetaan, että juotosneste lasittuu eli kuoha pois.
Lämmitetään juotettavaa kappaletta.

Asetetaan pikkupihdeillä pala reunaan siten, että se osuu molempiin juotettaviin puoliskoihin.

Hyvä yleislämpö koko kappaleelle! Muutoin juote voi valua "poskille".

Lämmitetään takapuolelta kutsuen juotetta etenemään. Tehdään sama toiselle puolelle.

Jäähdytetään vedessä (myös pihdit).

Keitosveteen (n. 5 - 15 minuuttia, joskus kauemmin. Ei koskaan yli yön!)

Huuhdellaan juoksevan veden alla.

Kratsiharjalla tai karhunkielellä puhdistus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti